Verkstadsgrossisten drivs av bolaget Jacobsen Group AB som grundades 2022.

Verkstadsgrossisten grundades av mig Christopher som varit i verkstadsbranchen sedan jag tog gymnasiexamen 2008 som bilmekaniker. Efter ca 4-år som bilmekaniker på Harrys Bil & Motor i Saxtorp där jag meckade allt från gamla Rolls Royce, Volvo V70 till tyska premium bilar. Kunskapen jag fick där tog jag med mig som erfarenhet när jobbkarriären gick vidare till Mekonomen som gav mig kunskap inom reservdel- och verkstadsutrustningsbranchen.

Just verkstadsutrustning har idag blivit betydligt större än på den tiden jag jobba på Harrys i Saxtorp. Numera behöver man många olika specialverktyg och diagnosverktyg för att klara av jobben som förr gick att lösa med enklare standardverktyg.

Genom åren fann jag även stort intresse av att ta hand om mina fordon på bästa sätt, vare sig det var mekaniskt eller kosmetiskt och det var här bilvården kommer in i bilden.  År 2020, mitt under starten av covid-pandemin tog jag min resväska och flytta till Norge för att jobba med företaget Bilpleiekongen som var störst i Norge på Bilvård.

Mitt jobb där var att sköta den svenska butiken. Här öka kunskapen om bilvård markant och på de 2.5 åren hann jag testa mycket av marknadens bästa och sämsta bilvårdsprodukter.

Som ni märker är erfarenheten ganska bred inom det mesta på fordonssidan. Därför strävar vi efter att hjälpa dig med din verkstadsutrustning var sig det är den saknade 10mm hylsan, billyften, däckmaskinen, bilvården eller avancerad diagnosutrustning som underlättar din vardag.

Jag ser fram emot att hjälpa dig till rätt utrustning för dina utmaningar.
//
Christopher 
VD Verkstadsgrossisten.